ER ZIT MEER ACHTER WERKEN BIJ PENITENTIAIRE INRICHTING ALPHEN AAN DEN RIJN VAN DIENST JUSTITIËLE INRICHTINGEN (DJI).

Je krijgt zo’n negenhonderd collega’s die werken op onze locaties aan de Eikenlaan en de Maatschapslaan. Denk aan arbeidsbegeleiders, penitentiair inrichtingswerkers en teamleiders. Gezamenlijk bieden we gedetineerden de kans om weer op het rechte pad te komen. We geven niet op als het een keer niet lukt. Daarom wordt veel aandacht besteed aan arbeidsritme, het leren van vaardigheden of het halen van een vakdiploma. Ook helpen we bij huisvesting en een baan, schulden, het krijgen van een geldig identiteitsbewijs en het opbouwen van een sociaal netwerk. Iedere functie en iedere bijdrage telt daarbij.

Naast een boeiende werkplek waarbij je ‘met recht’ een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

De Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn huisvest en begeleidt jaarlijks ongeveer een kwart van de mensen die zijn veroordeeld of wachten op het oordeel van de rechter. En zet zich in om gedetineerden voor te bereiden op een goede terugkeer in de maatschappij. Bijna alle detentiemogelijkheden zijn in huis. Van cellen voor arrestanten en een gevangenis tot een afdeling intensief toezicht en een beperkt beveiligde afdeling. Het vraagt dat we 24 uur per dag, 7 dagen per week flexibel zijn en als een geoliede machine met verschillende disciplines en vakmanschap ons werk doen.

PI Alphen aan den Rijn is één van de grootste inrichtingen in het land. Ze bestaat uit twee locaties: De Eikenlaan en de Maatschapslaan en huisvest gedetineerden uit het hele land, maar voornamelijk uit Midden- en West-Nederland.

Bezoekadres

Locatie Maatschapslaan
Maatschapslaan 1
2404 CA ALPHEN AAN DEN RIJN

Locatie Eikenlaan
Eikenlaan 36
2404 BR ALPHEN AAN DEN RIJN

PI Alphen is te volgen op …

Deel deze pagina

Twitter LinkedIn

Terug naar

Home